Support

Her vil du finne svar på ofte stilte spørsmål, men finner du ikke svar på spørsmålet ditt, kan du sende oss en e-post så skal vi gjøre det vi kan for å hjelpe deg raskest mulig.

Klikk her hvis du ønsker at vi skal hjelpe deg via fjernstyring.

Åpningstider: 08.00 - 16.00 alle hverdager. For hastesaker ringer du (0047) - 4000 2312.

 

 

Ofte stilte spørsmål

For spørsmål vedrørende bruk av Logistra Cargonizer henviser vi til bruksanvisningen, men du vil her finne svar på de oftest stilte spørsmålene før oppstart av et abonnement.

01

Generelt om Cargonizer

1.1 - Kan Cargonizer som system kjøre lokalt hos meg, det vil si uten tilgang til logistra.no, men fra vår egen server?
I teorien er det mulig, men Cargonizer skal kun kjøres som Software-as-a-Service (SaaS) hos oss.

1.2 - Kan vårt ordre-/lager system knyttes opp mot Cargonizer slik at vi slipper å importere kundedata?
Ja. Vi tilbyr XML restAPI som leverandøren av ditt eksisterende system kan bruke for å integrere transportadministrasjon fra Cargonizer. Vi har også en stand-alone integrasjonsmodul som tilbys kostnadsfritt til alle våre kunder. Denne støtter både SQL oppslag direkte mot annen database og fil-import. Kontakt oss gjerne for mer informasjon vedrørende dette.

02

Abonnement og transportører

2.1 - Er det mulig å betale abonnement pr. måned der månedsabonnement automatisk blir trukket fra registrert betalingskort?
Foreløpig støtter vi kun betaling over faktura og EHF. Men hvis behovet melder seg skal vi se nærmere på en slik betalingsløsning.

2.2 - Vårt firma har mange kundenummer hos samme transportør. Hvordan håndteres dette i Cargonizer?
Meld inn alle dine kundenummer hos ønskede transportører til oss. Når du registrerer oppdrag, vil alle dine kundenummer kunne velges enkelt i registrerings-bildet for nytt oppdrag.

2.3 - Hvor mange transportører kan jeg ha i løsningen deres?
I teorien kan du ha alle våre ca. 500 registrerte transportører tilgjengelig i ditt abonnement, men i praksis så vil det bli uoversiktlig. Du kan legge til de transportørene du har behov for uten at det koster noe og vi kan også opprette nye transportører ved behov. Nye transportører legges også til på jevnlig basis.

2.4 - Kan jeg når som helst endre abonnement?
Ja. Kontakt oss, så endrer vi ditt abonnement.

03

Avsender og brukere

3.1 - Kan en innlogget bruker administrere/registrere oppdrag for flere avsendere?
Ja. Bare kontakt oss og be om at følgende bruker også skal kunne benytte denne avsenderen. Brukeren vil da kunne velge mellom flere avsendere i Cargonizer.

3.2 - Hvis jeg ønsker flere avsendere, det vil si at jeg som firma (kunde hos dere) ønsker å bruke Cargonizer til å sende varer på vegne av et annet selskap, hvordan gjøres dette?
Da bestiller du bare et nytt abonnement på denne avsenderen. I Cargonizer har hver avsender sitt abonnement. Dette gir deg fleksibilitet ved at du kan velge abonnement som passer bruken for hver avsender. Du kan også knytte din eksisterende bruker opp mot den nye avsenderen slik at du til enhver tid kan veksle mellom dine tilgjengelige avsendere som samme bruker.

3.3 - Hva hvis godsmerkingen bør styres av lagerpersonellet, men registreringen allerede er gjort av et eksternt firma?
Legg til en ekstra read-only bruker i Cargonizer. Denne brukere får da kun mulighet for å se på sendingsinformasjon og skrive ut transportdokumenter. Hvis du ønsker at den nye brukeren også skal kunne endre på sendingsdata kan du bare sette opp brukeren uten read-only begrensningen.

3.4 - Hvordan legger vi inn flere brukere av Cargonizer?
Send oss en e-post hvor du ber om ny bruker og hvilke avsender(e) den skal knyttes opp mot. Brukerinformasjon må bestå av fullt navn og epost adresse.

3.5 - Hvorfor opplever vi av og til at brukeren blir logget ut av Cargonizer, mens samme bruker fortsatt er innlogget på en annen nettleser?
Det er fordi vi tillater kun en innlogging/session pr. bruker. Bestill flere brukere så er dette løst.

04

DirectPrint, utskrift og etiketter

4.1 - Hvordan installerer jeg skriveren deres på min Mac?
Skriveren installeres via Mac's innebygde ZPL språk. Klikk her om du ønsker hjelp til å installere TSC tdp-244 eller TSC DA210 på din Mac.

4.2 - Etikettene mine skrives ikke riktig ut, selve utskriften er for liten. Hva skal jeg gjøre?
Dette skyldes at du ikke har stilt inn korrekt størrelse (102 x 192 mm) på etikettene i dine utskriftsinnstillinger. Klikk her om du ønsker hjelp til dette. Husk også å sjekke innstillingene dine i Cargonizer, bruker du vanlige transportetiketter skal ikke noen størrelsesfelter fylles ut der.

4.3 - Etikettene skrives ut med et blankt/tomt felt på toppen.
Etikettskriveren må nullstilles til fabrikkinnstillinger og kalibreres. Klikk her for hjelp til dette..

4.4 - Kan dere sende meg oppsettsinstruksen for DirectPrint på nytt?
Oppsettsinstruksen finner du ved å klikke her.

4.5. - Jeg ønsker å nullstille min Zebra ZD500r RFID skriver, hvordan setter jeg den opp igjen etter det?
Hvordan du kalibrerer og konfigurerer RFID skriveren ser du ved å klikke her.

4.6 - DirectPrint boksen som dere bruker for å skrive ut etiketter direkte over Internett, vil den fungere om jeg kun har trådløst nett i bedriften?
Vi har ingen støtte for trådløst nett direkte i DirectPrint boksen i dag. Du kan enkelt løse dette ved å koble DirectPrint boksen i en trådløs router eller en range extender.

4.7 - Hvordan kan mitt firma enklest registrere oppdrag der selve godsmerkingen skal skje på et annet lager langt unna der vi selv er lokalisert?
Kjøp DirectPrint boksen og plasser den der utskriften skal skje. Så kobler du etikettskriveren til DirectPrint boksen. Alternativt bruker du standard PDF utskrift og sender utskriftene til utskrift-stedet. F.eks som vedlegg i en e-post.

4.8 - Hvilke type etiketter bruker dere?
Termoetiketter på 192x102mm. Dette er standard transportetikett. Finnes på rull og som “fanfold” til termoskrivere og som A4 ark til laser der hvert A4 ark har stiplet ut 2 etiketter med lim under.

4.9 - Vi har har vareproduksjon i Kina, mens ordrekontoret er i Norge. Hva anbefaler dere når det kommer til det med merking av gods klargjort for distribusjon i Norge?
Plasser en DirectBox på fabrikken i Kina, så implementerer du vårt API i ditt ordre/lagersystem. I det øyeblikk Cargonizer mottar XML data fra ordresystemet skrives etiketter ut forløpende på den termoskriver som er koblet til DirectPrint boksen.

4.10 - Jeg har allerede en termoskriver for etikettutskrift. Kan jeg bruke denne?
Med DirectPrint kan du kun bruke skrivere fra Zebra eller TSC (Eks. GK420d, LP 2844, TSC tdp-244). Du kan også bruke eldre Eltron skrivere. Uten DirectPrint kan du bruke hvilken som helst etikettskriver eller laserskriver

4.11 - Jeg har kun laserskriver, går det an å bruke for utskrift av transportetiketter?
Ja, det går fint, men DirectPrint kan kun kobles til en termo-etikettskriver. Husk å bestille laseretiketter på A4 ark hos oss.

4.12 - Hva med min blekkskriver er den grei å bruke for merking av gods?
Nei. Dette har ikke noe med Cargonizer å gjøre, men det faktum at kvaliteten på blekk utskrifter ikke holder kvaliteten når den blir utsatt for fukt og så videre. Vi er ikke kjent med at noen transportører tillater bruk av blekkutskrifter.

 

05

I bruk

5.1.1. - Jeg lager veldig ofte forsendelser med faste verdier, slik som kontonummer, eller tjenester. Kan jeg lagre ett fast fraktoppdrag i Cargonizer?
Ja, dette kan du gjøre via et lite bokmerkeskript som vi har laget. Dette fungerer ikke i den utgåtte nettleseren Internet Explorer, men skal fungere godt i alle andre nettlesere.

5.1.2 - Hvordan gjør jeg det?
Dra ganske enkelt følgende knapp til din bokmerkelinje og følg instruksjonene under:

Consignment template

Gå så til Cargonizer og lag et nytt oppdrag med dine egne faste verdier. Når du har lagt inn alle standariserte verdier, ikke lagre oppdraget, men klikk på "Consignment template" på din bokmerkerad. Dette vil opprette en ny internettadresse i din nettleser. Denne nye adressen kan du så lagre som ett nytt bokmerke med eget navn, for eks. "Bedriftpakke med kontonummer".

Slett så det første bokmerket du dro opp på linjen ("Conisignment temaplate") om du ikke ønsker å lage flere varianter og klikk deretter på det nye bokmerket du sist opprettet når du ønsker å produsere ett nytt oppdrag med faste verdier.

5.2 Hvordan lager jeg en retur etikett i Cargonizer?
Det gjøres på samme måte som om du sender et tur oppdrag, men du velger et retur-fraktprodukt i stedet via "Endre produkt" ved opprettelse av et nytt fraktoppdrag. Cargonizer "snur partene" slik at det da blir riktig. Tenk deg at "Mottaker" i Cargonizer er mottaker av returetiketten din.
Om dere allerede har sendt varer til mottakeren så er denne lagret i kunderegisteret deres og enkelt kan søkes opp via søkefunksjonen i "Navn" feltet når dere lager retur-oppdraget. Om ønskelig kan dere også huke av for "Send retur etikett på epost til mottaker" og da vil mottakeren din få etiketten som en pdf fil pr. epost når du overfører dine oppdrag.

 

 

 

Developer: Cargonizer API Documentation © Logistra AS   Øravegen 17, 6300 Åndalsnes   Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.logistra facebook icon logistra twitter icon

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre bruksopplevelsen og for å kunne føre statistikk over våre besøkende.